Az emésztés!

28.12.2017

Azt tapasztalom, hogy az emberek nagy többségénél emésztési problémák vannak, pedig ha az emésztés nem működik jól, hogyan lehet elvárni a testtől, hogy fitt, energikus, egészséges, minden bajtól mentes optimális testsúlyú legyen.

Az emésztés az egyik legfontosabb, mert a sejtjeink ez által kapják meg a működésükhöz szükséges tápanyagokat.Márpedig van néhány milliárd sejtünk, és mind energiához szeretne jutni.Hippokratész 3 000 évvel ezelőtt megmondta, hogy a halál a belekből indul el.Az emésztés ugyan a szájban kezdődik el, majd folytatódik a gyomorban, és utána a belekben.

A szájban lévő nyál az lúgos, de ha savas táplálékot teszel, bele az emésztési folyamat el sem kezdődik, lejut a gyomorba, és megindul a rohadás, ez pedig gázok képződésével jár, ami aztán puffadást okoz.

Tehát a savas táplálék igencsak megnehezíti az emésztést.A savas táplálék után a rostszegény táplálkozás ami, szintén megnehezíti, leterheli az emésztőrendszert.Ezért javaslom, hogy rostokban gazdag, és savban szegény táplálékokat vegyél magadhoz, hogy javítsd az emésztésed.

Amíg a bélproblémáid nem kezelődnek, addig az egyéb bajoktól sem tudsz megszabadulni.

Hiába veszel be hashajtót, vagy székletfogót, ettől az a pár milliárd sejted még minőségi éhezésben lesz, és ezt úgy érzékeled majd, hogy fáradt, energiátlan vagy.Add meg a testednek azt, ami jár neki, a legjobb minőséget!

Harkály László Egészségtréner